Chestionare

Cum vi se pare noul site?

Foate bun

Bun

Necesita inbunatatiri

Prost

Foarte prost

Votează

Newsletter

Înscrieți-vă la newsletterul primăriei și veți fi la curent cu ultimele informații.

ok

Știri și evenimente

START UP NATION ROMANIA

START UP NATION ROMANIA

Primăria Municipiului Moineşti şi Oficiul Teritorial pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie Iași are plăcerea de a vă invita să participaţi la sesiunea de informare având ca temă

Programul START-UP NATION - ROMÂNIA.

 

Evenimentul va avea loc marţi, 30 mai 2017, ora 12.00, la Sala de Festivități a Primăriei municipiului Moineşti, cu participarea domnului Viorel ILIE, Ministru pentru Relația cu Parlamentul.

 

Misiunea Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat este de a crea un mediu favorabil afacerilor, inițiativei private și spiritului antreprenorial, de a stimula crearea de noi întreprinderi și de a sprijini dezvoltarea celor existente, inițiind astfel o serie de programe și proiecte care vizează crearea de locuri de muncă și creșterea competitivității companiilor, precum și a capacității acestora de a exporta. În acest sens, Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat va derula Programul pentru stimularea înființării întreprinderilor mici și mijlocii „START-UP NATION - ROMÂNIA" cu sprijinul oficiilor teritoriale pentru întreprinderi mici și mijlocii și cooperație. Programul se finanțează din fonduri de la bugetul de stat și din fonduri europene, având ca obiectiv principal dezvoltarea înființării de noi întreprinderi mici și mijlocii, îmbunătățirea performanțelor economice ale start-up-urilor, creșterea potențialului de accesare a surselor de finanțare și facilitarea accesului acestora la finanțare.
În cadrul evenimentului, vor fi oferite informații cu privire la implementarea Programului și vor fi supuse dezbaterilor prevederile acestuia, dorindu-se conturarea unui dialog susținut între reprezentanții MMACA și cei ai mediului de afaceri. Pentru absorbția totală a fondurilor alocate prin acest Program, de către întreprinderile mici și mijlocii, în anul 2017, informarea reprezentanților mediului de afaceri local și regional reprezintă un obiectiv esențial al manifestării.

 

Ne-ar face, astfel, o deosebită plăcere să fiți prezent la eveniment, participarea dumneavoastră fiind o garanție a succesului acestuia. Vă rugăm să ne confirmaţi participarea la numerele de fax: 0234.365428, sau pe adresa de e-mail: office@moinesti.ro până la data de 29.05.2017, ora 14,00.

 

Vă mulţumim pentru interesul şi implicarea dumneavoastră în reuşita acestui eveniment

 

Intilnire Mediu de Afaceri cu Ambasadorul Statului Israel in Romania

Intilnire Mediu de Afaceri cu Ambasadorul Statului Israel in Romania

Joi, 25 mai 2017, ora 15.30

Sala Ion Maric - SIF Moldova Bacau

Un eveniment organizat de SIF Moldova in parteneriat cu Camera de Comert si Industrie Bacau si Centrul de Afaceri si Expozitii Bacau

Participa Excelenta Sa, doamna Tamar Samash, Ambasadorul Statului Israel in Bucuresti

Mai multe detalii aici

COMUNICAT DE PRESA

{NUME_SITE}

Viceprimarul municipiului Moinești, jurist Valentin Vieru (ALDE) va îndeplini atribuţiile de primar interimar, post rămas vacant după demisia domnului Viorel Ilie din funcţie – devenit incompatibil ca urmare a obținerii statutului de senator ALDE în urma alegerilor din 11 decembrie - demisia fiind deja validată de către prefectul județului Bacău. Atribuțiile de primar interimar sunt preluate de către viceprimarul Valentin Vieru pînă la organizarea și desfășurarea unui nou scrutin electoral local. 

Primarul interimar Valentin Vieru, viceprimar în ultimii opt ani, mulțumește domnului Viorel Ilie şi dă asigurări că va continua proiectele începute de acesta:

„Îi mulţumesc domnului primar Viorel Ilie pentru că a demonstrat, cu tenacitate și bună credință, că administrația noastră este capabilă de mari performanțe! Împreună încă din anul 2008, am stabilit o strategie de dezvoltare a municipiului nostru, împreună am pus bazele unui foarte ambițios proiect de investiții locale, împreună am lucrat pentru ca finanțări europene de peste 30 de milioane de euro să ajungă să transforme municipiul Moinești într-unul european!  Am convingerea că vom continua să colaborăm și pe viitor pentru a putea duce la bun sfîrșit toate proiectele noastre ambițioase – construirea unei baze de tratament și obținerea statutului de stațiune balneo-climatică, demararea lucrărilor de reabilitare și modernizarea tuturor unităților de învățămînt, transformarea unei clădiri de patrimoniu în muzeu, finalizarea lucrărilor pentru structura scenei din Parcul Băi și constituirea aici a unui adevărat teatru de vară și așa mai departe. Tot împreună trebuie să lucrăm pentru întocmirea bugetului pentru anul 2017 și pentru stabilirea clară a priorităţilor investiționale! Îi urez senatorului Viorel Ilie să aibă cel puțin la fel de mare succes ca parlamentar cît a avut și ca primar al municipiului Moinești - există multe oportunități de colaborare și vom ști să păstrăm toate atributele acestui important „împreună” și pe viitor! Am convingerea că echipa noastră va continua să obțină rezultate pe mai departe!”

La rîndul său, Viorel Ilie a declarat: Vă mulțumesc pentru toate voturile primite din partea dumneavoastră! Timp de opt ani am fost primarul municipiului Moinești, o funcție de mare importanță, o funcție care mi-a marcat cariera și a contribuit la formarea mea ca om implicat în promovarea și realizarea proiectelor comunității. Consider că echipa pe care am condus-o împreună cu viceprimarul Valentin Vieru va face performanță în continuare și, din noua funcție de senator, voi putea să susțin această echipă astfel încît tot ceea ce am plănuit împreună să fie dus la bun sfîrșit! Nu voi uita niciodată de unde am plecat – municipiul Moinești rămîne în sufletul meu!”