Bine ati venit pe pagina Compartimentului Mediu


Realitatile zilelor noastre arata ca secolul XX este perioada celor mai mari descoperiri si transformari ale civilizatiei omenesti, dar si cele mai complexe si uneori nebanuite efecte asupra vietii.


Perfectionarea si modernizarea proceselor tehnologice, utilizând cele mai noi cuceriri stiintifice, au redus mult consumurile specifice de materii prime, dar nu si pe cele energetice. Ca urmare a industrializarii si cresterii productiei de bunuri au sporit mult materialele ce afecteaza mediul ambiant.


La acest sfârsit de secol si inceput de mileniu, lumea se afla in efervescenta. Schimbarile care au avut loc si vor avea loc, creeaza, intr-o viziune optimista, sperante si pentru remedierea fie si treptata a mediului inconjurator. In tumultul generalizat al schimbarilor, trebuie sa tragem inca un semnal de alarma legat de mediul inconjurator si de supravietuirea omului si a existentei vietii pe Terra.


Mediul natural, adica aerul, oceanele, marile, lacurile, apele curgatoare, solul si subsolul si formele de viata pe care aceste ecosisteme le creeaza si le sustin este imaginea cea mai comuna pe care omul obisnuit si-o face atunci când vorbeste despre mediul inconjurator.


In intreaga activitate a mediului inconjurator se urmareste nu numai folosirea rationala a tuturor aceste resurse, ci si corelarea activitatii de sistematizare a teritoriului si localitatilor cu masuri de protejare a factorilor naturali, adoptarea de tehnologii de productie cat mai putin poluante si echiparea instalatiilor tehnologice si a mijloacelor de transport generatoare de poluanti cu dispozitive si instalatii care sa previna efectele daunatoare asupra mediului inconjurator, recuperarea si valorificarea optima a substantelor reziduale utilizabile.


Pasi in viitor

In concluzie, se poate afirma ca mediul trebuie adaptat si organizat pentru a raspunde nevoilor indivizilor, ceea ce presupune preluarea din natura a unor resurse si prelucrarea lor pentru a deservi populatia.

Nu trebuie sa uitam

Orice activitate umana si implicit existenta individului este de neconceput în afara mediului.

Programul "Zone Umede"

Ziua de 2 februarie reprezinta Ziua Mondiala a Zonelor Umede... Aici puteti citi tot mesajul

Programul "Casa Verde"”

COMUNICAT DE PRESA:
Incepe Programul "Casa Verde"
Aici puteti citi comunicatulde presa
Aici puteti citi ghidul de finantare
Aici puteti citi etapele obtinerii finantarii nerambursabile

Ghidul Eco-Cetateanului

"Pentru un mediu sanatos"
Aici
puteti citi ghidul ECO-CETATEANULUI.

Gala Premiilor Revistei Infomediu Europa

"Formular Vot"
Aici
puteti descarca formularul de vot.

"Srisoare de Nominalizare"
Aici
puteti citi scrisoarea de nominalizare.

COMUNICAT PRESA

"Prevenirea inundatiilor"
Aici
puteti citi comunicatul.


Important

Asigurarea unei calitati corespunzatoare a mediului, protejarea lui - ca necesitate a supravietuirii si progresului - reprezinta o problema de interes major si certa actualitate pentru evolutia sociala. in acest sens, se impune pastrarea calitatii mediului, diminuarea efectelor negative ale activitatii umane cu implicatii asupra acestuia.