Chestionare

Cum vi se pare noul site?

Foate bun

Bun

Necesita inbunatatiri

Prost

Foarte prost

Votează

Newsletter

Înscrieți-vă la newsletterul primăriei și veți fi la curent cu ultimele informații.

ok

Știri și evenimente

Primarul municipiului Moinești în vizită la Bruxelles

Primarul municipiului Moinești în vizită la Bruxelles

Primarul municipiului Moinesti, dl. Valentin Vieru, a fost zilele acestea intr-o vizită de lucru la Parlamentul European din Bruxelles. Scopul vizitei l-a reprezentat analizarea a cat mai multe oportunitati de atragere a fondurilor europene și a unor viitoare investiții în municipiul Moinești, precum și stabilirea unor relații de colaborare cu reprezentanți importanți din cadrul acestei instituții eurpene.

Economia Circulara - un proiect de viitor

Economia Circulara - un proiect de viitor

Inițiativa privind abordarea unui model de dezvoltare bazat pe conceptele de design sistemic și economie circulară

În perioada 12 - 13 Iunie 2017 municipiul Moinești a fost gazda unui eveniment foarte important pentru dezvoltarea socio-economică a comunității noastre. Este vorba despre analizarea și dezbaterea unui model de dezvoltare economică ce are la baza conceptul economiei circulare adică reducerea risipei de resurse, valorificarea resurselor locale, creșterea valorii adăugate a produselor din zonă și crearea unei identități mai puternice a zonei noastre prin:
- stimularea activităților de procesare, la nivel local, a produselor din zonă;
- încurajarea reintroducerii deșeurilor reciclabile în sistemul productiv pe principiul deșeurile unui proces productiv = materii prime pentru alt proces productiv;
- stimularea producției de produse locale și revigorarea + păstrarea cunoștințelor (know-how) locuitorilor zonei cu privire la procesele/tehnicile/modalitățile de producție tradiționale.

Evenimentul s-a desfășurat cu participarea unei delegații formate din :
- reprezentanți ai Universității Politehnice din Torino/Italia, Dr. Luigi Bistanigno și Silvia Barbero, care au fundamentat științific si au promovat acest model de dezvoltare
- primari ai localităților italiene Volverno și Pralormo care au aplicat modelul de dezvoltare si care au oferit exemple de bune practici în acest sens;
- experți ai ADR Nord Est care sprijină întregul demers de colaborare între actorii regionali interesați de aceste bune practici, în cadrul proiectului RETRACE;

De asemenea, la dezbateri au luat parte și primari ai localităților membre în Asociația pentru Dezvoltarea Turismului MONTPESA, direct interesați de abordarea acestui sistem de dezvoltare a întregii zone, precum și reprezentanți ai mediului de afaceri din municipiul Moinești ale căror produse au la bază, în multe dintre cazuri, materii prime și resurse locale.

Pentru o analiză cât mai bună a teritoriului și o cunoaștere optimă a caracteristicilor și dinamicii economiei locale de către experții străini, evenimentul a fost structurat în 2 etape: vizitarea municipiului, a zonelor înconjurătoare și a mai multor producători locali (12 iunie 2017) și expunerea/ fundamentarea și dezbaterea modelului de dezvoltare propus în cadrul unei mese rotunde (13 iunie 2017).
Demersul început va continua prin identificare a unor surse de finanțare în vederea demarării unui studiu realizat cu colaborarea Universității Politehnice din Torino și a Universității Vasile Alecsandri din Bacău, care să ofere direcții concrete de urmat de către autoritățile locale și de mediul privat în vederea trecerii la un sistem productiv bazat pe conceptele de design sistemic și economie circulară.

 

Anunt Concurs

Anunt Concurs

Unitatea Administrativ Teritorială - municipiul Moinești, strada Vasile Alecsandri nr. 14, organizează concurs în data de 28.07.2017, orele 10,00, pentru promovarea funcționarilor publici de execuție pe funcția publică de conducere vacantă de șef birou, gradul II, Biroul Juridic si Contencios.

Înapoi